POLITIKA ZASEBNOSTI
V nadaljevanju vam predstavljamo Politiko zasebnosti podjetja Pozitivna sprememba
d.o.o. Prijazno vas prosimo, da jo preberete, saj vam predstavlja natančen vpogled v to,
kako zbiramo, hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke, ter vaše pravice v zvezi z
obdelavo vaših osebnih podatkov.
Svetujemo vam, da občasno ponovno preverite našo Politiko zasebnosti, saj boste na ta način
obveščeni o morebitnih spremembah.
Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas
lahko kontaktirate prek elektronskega naslova info@sladko.si ali pisno na naslov Pozitivna
sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur.

1. Vaša zasebnost je pomembna
V podjetju Pozitivna sprememba d.o.o., ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Cavalier stevia
čokolada, Wedderspoon, izdelke lastne proizvodnje (SunStevia, SugarSweet, NatureVibe,…) ter
druge blagovne znamke, se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno
zasebnost naših strank, tako v okviru spletne strani www.sladko.si (v nadaljevanju sladko.si kot
tudi v spletni trgovini in vseh drugih točkah, kjer pride do stika z osebnimi podatki. Zagotavljamo
vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z
veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR. Do vaših osebnih
podatkov imajo dostop le upravljavec in morebitni pogodbeni obdelovalci izključno v okviru
namenov, ki so predstavljeni v pristopni izjavi. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno
na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje
prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

2. Upravljavec osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov podjetje Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208
Šenčur (identifikacijska številka: SI98041126), ki je že od leta 2011 edini uradni distributer in
zastopnik za blagovno znamko Cavalier stevia čokolada v Sloveniji in Hrvaškem. Osebne
podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679
Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi
osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES
(Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov
(Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti obdelovalca, ki
urejajo varstvo osebnih podatkov.
Na območju Slovenije imamo spletno trgovinowww.sladko.si, izdelki iz naše ponudbe pa so na
voljo na prodajnih mestih navedenih v zavihku Kje kupiti.
3. Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov
Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:
– Z registracijo na spletni straniwww.sladko.si prek spletnega obrazca.

– Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v
nadaljevanju.
– Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane
– Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij
Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki
temeljijo na osebnih podatkih. obveznosti.
Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:
– osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali
stacionarna številka);
– uporabniško ime in zakodirano geslo;
– dodatni osebni podatki (datum rojstva in spol);
– osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;
– podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti,
CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);
– podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum
nakupa);
– podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v
tem kontekstu);
– fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;
– podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih
omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook ali Instagram strani
– lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;
– vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih
omrežij;
– drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja
(npr. primernost izdelkov glede na vaše zdravstveno stanje, šport ne cilje ipd.)
4. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga
Podjetje Pozitivna sprememba d.o.o. zbira in obdeluje v okviru trženjskih aktivnosti za izdelke iz
svoje ponudbe in prodaje prek spletne trgovin www.sladko.si. Podatke zbiramo za naslednje
namene:
– obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah ter ekskluzivnih personaliziranih
ugodnostih za člane na podlagi demografskih podatkov, kot je rojstnodnevna ugodnost, po
elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;
– pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti,

– nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje
o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.);
– izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine;
– upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne
nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga ipd.);
– izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki
ste jih kupili v naši spletni trgovini);
– izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;
– upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);
– zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne straniwww.sladko.si v največji možni
meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;
– oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in
družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram);
– oglaševanje in administrativno upravljanje na spletni strani www.sladko.si
– izvajanje raziskav in analiz spletne straniwww.sladko.si , vključno z analizo učinkovitosti
trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.
Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih
obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

5. Spletna stran in spletna trgovina
Ob obisku spletne strani www.sladko.si se za delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje
splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki. To so podatki o strojni in
programski opremi vaše naprave, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno
mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime
domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po
spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki,
spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno
identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne
more biti prepoznaven. Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri
čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki
nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti
nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov ali na zahtevo državnih organov. Svoje osebne
podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na
info@sladko.si Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako,
da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko
(protivirusno) zaščito svojega računalnika.

a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na
računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran
prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se
lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle
aktivnosti na spletni strani. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne
bo mogoče opraviti. Spletna stran www.sladko.si uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar
najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini ter za
zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino strani v naši spletni trgovini
lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-
poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in
spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in
spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga
uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.
Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na spletni strani informacijskega
pooblaščencahttps://www.ip-rs.si/ali na povezavihttps://bit.ly/2ItJ6oJ.

b) Povezave do tujih spletnih strani in prijava prek družabnih medijev
S spletne straniwww.sladko.si vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora
zavedati in sprejeti, da imajo ta spletna mesta lastne politike zasebnosti, za katere podjetje
Pozitivna sprememba d.o.o. ne odgovarja in so neodvisne od politike zasebnosti podjetja
Pozitivna sprememba d.o.o. Prav tako obstaja možnost, da se v spletno trgovino sladko.siprijavite
prek Facebooka ali Googla. V tem primeru z nami delite podatke s svojega osebnega profila, zato
vam svetujemo, da se zaradi varnosti vaših osebnih podatkov seznanite s politiko zasebnosti teh
omrežij.
Prav tako lahko podjetje Pozitivna sprememba d.o.o. prek najetih omrežij za zakup oglasnega
prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram), izvaja
ciljano oglaševanje blagovin znamk iz svoje ponudbe na podlagi demografskih, interesnih in
kontekstualnih parametrov ali obiska na spletne strani www.sladko.si Ta omrežja uporabljajo
informacije o vaši spletni dejavnosti bodisi ločeno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki
so pomembne za oglaševalske namene, z namenom, da vam prikažejo oglase, prilagojene vašim
interesom.
c) Spletna analitika
Za analizo spletne strani www.sladko.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo
nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države
Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš
začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali
ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah
Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki.
Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno
raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google
Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

d) Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki
Uporabniki lahko na spletni strani www.sladko.si oddajo mnenja o izdelkih. Pri tem se ob javni
objavi mnenja navede tudi ime in prvo črko priimka. To sicer še ne omogoča identifikacije

stranke, kljub temu pa morate upoštevati, da je objava mnenja samoiniciativno dejanje in zanj
sprejemate vso odgovornost. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni
strani in po potrebi za namene trženja objavljeno na družabnih omrežjih, ki jih vodimo.

e) Koordinate GPS
Spletna stran www.sladko.si za zagotavljanje pravilnega delovanja in uporabe vseh
funkcionalnosti v mobilnih in spletnih aplikacijah uporablja lokacijske podatke uporabnika (tj.
zemljepisna dolžina, zemljepisna širina, pridobljeni z mobilne naprave uporabnika). Podatki GPS
so pridobljeni in uporabljeni na način, da se pri tem ne da identificirati obiskovalca.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani,
vaše osebne podatke pridobimo samo prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr.
pošiljanje elektronske pošte na info@sladko.si ali ob spletnem naročilu, vaše posredovanje
posebnih zahtev glede izdelkov ipd.).

6. Obdelovalci osebnih podatkov
Do osebnih podatkov imajo dostop izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Pozitivna
sprememba d.o.o., ki osebne podatke potrebujejo za izvajanje namenov, navedenih pod 4. točko,
in pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki podjetju Pozitivna sprememba d.o.o. zagotavljajo
tehnično ali strokovno podporo pri obdelavi osebnih podatkov ter so vpleteni v proces realizacije
storitve (dostavna služba, ipd). To so lahko:
– izdelovalci in vzdrževalci spletnih vmesnikov in aplikacij za obdelavo osebnih podatkov;
– razvijalci, vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev;
– ponudniki vmesnikov za pošiljanje spletne pošte in SMS- ali MMS-sporočil;
– izvajalci spletnega oglaševanja (na Googlu, Facebooku, Instagramu idr.);
– Pošta Slovenije;
– dostavne službe;
– državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.
Izjemoma lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi
nerazkritje informacij povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše
osebne podatke posredujemo tretji osebi.
V primeru prenosa pravic lastniške pravice podjetja Pozitivna sprememba d.o.o. se prenesejo
tudi vsi osebni podatki, ki jih je pridobilo podjetje Pozitivna sprememba d.o.o., na novo podjetje ali
drugo pravno osebo.

7. Vaše pravice
Vaša osebna pravica je, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da podjetje
Pozitivna sprememba d.o.o. dopolni, popravi, omeji uporabo ali preneha uporabljati in dokončno
odstrani iz baze podatkov vaše osebne podatke za namene, navedene pod 4. točko. Prav tako
lahko na enak način zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter
zahtevate prenos podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi
privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali
obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico
vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevek za prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na
naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:
-pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na info@sladko.si s pripisom »Odjava«;
-pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska
pot 29, 4208 Šenčur s pripisom »Odjava e-novice«;
– v e-novičniku kliknete na povezavo ali odgovorite nanj z besedilom »Odjava e-novice«;
Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih
dni.

8. Varnost osebnih podatkov
Podjetje Pozitivna sprememba d.o.o poskuša zagotoviti največjo možno mero tehnične in
vsebinske varnosti osebnih podatkov. Prizadevamo si, da so vsi procesi v povezavi z osebnimi
podatki transparentni in potrošniku jasno predstavljeni.
Prav tako se zavzemamo za varnost podatkov, ki nam jih posredujete prek spleta, ker pa se
lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere
nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih
podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo
odgovornost.

9. Obdobje hrambe osebnih podatkov
Podjetje Pozitivna sprememba d.o.o. se obvezuje, da bo vaše osebne podatke obdelovalo in
hranilo izključno za navedene namene, in sicer dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do
vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali
sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Pridržujemo si pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbrišemo vse podatke, za katere
obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

10. Mednarodno pravo
Za vsa vprašanja, vezana na vsebino Politike zasebnosti, je merodajna slovenska zakonodaja
brez sklicevanja na načela mednarodnega zasebnega prava.

Politika zasebnosti podjetja Pozitivna sprememba d.o.o. stopi v veljavo 25. 5. 2018.