Shopping cart
0,00 €

Kurkumin (LongVida) NatureVibe (10g in 25g)

Na zalogi

NatureVibe Longvida® OPTIMIZIRAN KURKUMIN

Edini kurkumin za katerega je dokazano, da prehaja preko krvne-možganske pregrade.

Unikatna formula naravnega kurkumina, ki je optimizirana za dostavo prostega kurkumina v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). Razvita v več kot deset letnem sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA se ponaša z močnim varnostni profilom in kredibilnostjo širom sveta.

Ima patentirano fino nastavljeno lipofilno matrico za spodbujanje absorpcije in topnosti na specifični točki v črevesju, zaradi česar je možen prenos nepoškodovanega oz. naravnega kurkumina v plazmo in rdeče krvne celice ter prehajanja preko krvne-možganske pregrade..

PATENTIRANE IN EDINSTVENE LASTNOSTI:

  • Edini kurkumin, ki dokazano preide možgansko pregrado in v možganih cirkulira 24h.
  • 65x boljša biološka razpoložljivost od standardnega 95% ekstrakta kurkumina.
  • Tehnologija SLCP ™, ki ščiti in omogoča, da Longvida® kurkumin nepoškodovan in v naravni obliki preide v krvni obtok in možgane.
  • Več kot 17 opravljenih kliničnih študij.
  • Uvrščena v svetovni vrh po kvaliteti , biološki razpoložljivosti in učinkovitosti.
Danes naročiš, v torek že dobiš!
Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaka:

Opis

Ekskluzivni izdelek na slovenskem tržišču.

NatureVibe Optimiziran kurkumin Longvida® je unikatna  formula naravnega kurkumina, ki je optimiziran za dostavo prostega kurkumina, to je  v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). To pomeni, da kurkumin dejansko pride v krvni obtok in možgane, kjer pozitivno učinkuje.

NatureVibe Optimiziran kurkumin LongVida je razvit v sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA in je svetovno poznan patent z močnim varnostnim profilom in  uživa kredibilnost širom sveta.

NatureVibe Longvida® je unikatna  formula naravnega kurkumina, ki je optimiziran za dostavo prostega kurkumina v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). Razvita v sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA, Longvida® nosi močan varnostni profil in kredibilnost širom sveta.

Edinstvene lastnosti:
Prosti kurkumin, ki preide možgansko pregrado s 24h cirkulacijo.
65x boljša biološka razpoložljivost od standardnega 95% ekstrakta kurkumina.
Tehnologija SLCP ™ ščiti kurkumin v Longvida® proti hitri razgradnji in izločanju.
Brez GSO, ostrih topil ali hlapnih olj.

Sestavine: 100% NatureVibe Longvida® optimiziran kurkumin ekstrakt iz kurkumine korenine v prahu.
Odmerek: 400mg (1,5 merice – merica priložena)
Način jemanja:Zaužiti s hrano ali direktno (odmerjeno količino date v usta in poplaknete s tekočino). Ne sme se ga termično obdelovati ali raztopiti v tekočini.
Smutije: lahko da dodate v smutije ampak šele po tem, ko je smutije že pripravljen, tako da kurkumina ne miksate, ker bi se zaradi tega raztopil.

Količina 25g zadostuje za 62 odmerkov po 400mg (cca.2 meseca) ; Količina 10g zadostuje za 25 odmerkov po 400mg (cca. 1 mesec)
Dokazano je, da odmerek NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina v količini 400mg zadostuje, da  kurkumin v možganih cirkulira 24h.

 

VEČ O NATUREVIBE OPTIMIZIRANI KURKUMIN LONGVIDA:

INOVATIVNA FORMULACIJA Z OPTIMALNO BIOLOŠKO RAZPOLOŽLJIVOSTJO 

V devetdesetih letih je skupina vrhunskih nevroznanstvenikov na medicinski univerzi UCLA, ki sta jo vodila dr. Sally Frautschy in dr. Greg Cole, pričela z iskanjem varnega, učinkovitega in dostopnega načina za podporo kognitivnih funkcij.

Po desetih letih, neštetih preizkusih in skoraj 200 formulacijah, ki temeljijo na kurkuminu, so uspeli rešili problem njegove biološke razpoložljivosti: s patentirano tehnologijo trdnih lipidnih kurkuminovih delcev (SLCP ™).

Skrivnost NaturVibe Optimiziranega kurkumina leži v patentiranem procesu SLCP ™, ki je sestavljen iz enkapsulacije kurkumina, s čimer se poveča stopnja njegovega raztapljanja na specifični točki v črevesju, zaradi česar je možen prenos prostega kurkumina v plazmo in rdeče krvne celice. Prost kurkumin je biološko aktivna oblika kurkumina (DiSilvestro 2012).

Klinične študije, izvedene na tej edinstveni formulaciji, so pokazale, da je varen dnevni vnos do 4 g.

ŠTUDIJE BIOLOŠKE RAZPOLOŽLJIVOSTI NA LJUDEH

Gota in sod. (2010) so raziskali farmakokinetiko pripravka Longvida® pri odraslih ljudeh. Izvedli so križno, dvojno slepo analizo, pri kateri je šest zdravih moških dobilo Longvida® SLCP kurkuminskim pripravkom in 95% kurkuminoidno formulo (ki vsebuje> 60% kurkumina) v obliki kapsul v enkratnem peroralnem odmerku 650 mg (ki vsebuje 130-195 mg kurkumina iz pripravka Longvida® in > 390 mg kurkumina iz 95% ekstrakta kurkuminida). Vzorce krvi so odvzeli pred zaužitjem odmerkov in od 1 do 12 ur po zaužitju. Plazma v kateri se je nahajal kurkumin v prosti obliki, je bila analizirana s tehniko HPLC (High-performance liquid chromatography). Na sliki 1 (Figure 1) je prikazan povprečni profil koncentracije prostega plazemskega kurkumina za pripravo Longvida.

 

Figure 1 Mean Free Plasma Curcumin Concentration-Time Profile of healthy human subjects (N=6) from Gota et al (2010).

Pri zdravih osebah je bila srednja najvišja koncentracija kurkumina, dosežena z odmerjanjem 650 mg pripravka Longvida®, 22,43 ng / ml, medtem ko plazemski kurkumin pri odmerjanju enake količine neformuliranega ekstrakta 95% kurkuminida ni bil ugotovljen (<1 ng / ml).

Tabela 1 (Table 1) prikazuje največje koncentracije (Cmax) kurkumina v plazmi po odmerjanju bodisi s 650 mg preparata Longwida® – najmanj 130 mg kurkuminovega – ali 650 mg standardnega 95% kurkuminoidnega izvlečka – 390 mg kurkuminov – (Gota et al. 2010). Poročali so, da je pripravek Longvida® vsaj 65-krat bolj razpoložljiv kot standardni 95% kurkuminoidni izvlečki.

Table 1: Curcumin Cmax of Longvida versus standard 95% Curcuminoid Extract (Gota et al. 2010)

Human Plasma Curcumin
Cmax (ng/ml)
650mg Longvida®  SLCP curcumin preparation
with 130 mg curcumin min.
22.4
650 mg 95% Curcuminoids extract
with 390 mg Curcumin min.
<1

 

UČINKOVITOST

V nedavni klinični raziskavi je skupina raziskovalcev iz Univerze Ohio State- USA (DiSilvestro 2012) analizirala različne biološke označevalce med zdravimi ljudmi v starosti od 40 do 60 let, ki so prejemali placebo (N = 19) ali 400 mg zdravila Longvida ® priprava (N = 19) 30 dni.

Poročali so, da je Longvida® SLCP kurkumin bistveno zmanjšal krožeče amiloidne beta peptide, zmanjšal je vaskularne adhezijske molekule v krvi (sICAM-1); zmanjšal je lipide v krvi (plazemski trigliceridi); zmanjšal je encime za fiziološki in čustveni stres (salivarna amilaza); in znatno povečal antioksidanti status za 24% in endogeno antioksidativno obrambo (katalaza) za 72%; vazodilatacijsko aktivnost (plazemski dušikov oksid) za 37% in zmanjšal ravni jetrnih encimov (ALT: Alamin Amino transferaza) za 11%.

Figure 2 Significative Changes of Biological Markers versus Placebo (p<0.05) after 4 weeks of 400mg Longvida® preparation intake (DiSilvestro 2012) 

SPOMINSKA IN KOGNITIVNA FUNKCIJA

Skupina raziskovalcev z Univerze v Swinburnu v Melbournu v Avstraliji je nedavno objavila rezultate randomizirane, dvojno slepe, s placebom nadzorovane študije (Cox et al 2014).

V štirih tednih je 60 udeležencev starosti od 60 do 85 let zaužilo:

-bodisi 400 mg / dan patentiranega LongVida SLCP kurkuminskega kompleksa OptimCurcuma (80 mg kurkumina)

-ali 400 mg placeba.

Avtorji so poročali, da je kurkuminsko prehransko dopolnilo v primerjavi s placebom bistveno izboljšalo akutne in kronične kognitivne funkcije, zlasti kratkoročni spomin, splošno utrujenost in mirnost.

REGENERACIJA MIŠIC

Študija na University of North Texas, objavljena v Biochimica et Biophysica Acta Clinica, nakazuje, da je formulacija Longvida OptimCurcuma zmanjšala povečanje vnetja in izboljšala okrevanje mišic po obremenitveni vadbi nog v primerjavi s placebo skupino. (McFarlin 2016)

28 mladih udeležencev (povprečno 20 let) je bilo naključno dodeljenih za konzumiranje bodisi 400 mg Longvida SLCP kurkumin – formulacija OptimCurcuma – ali placebo (riževa moka) 2 dni pred in 4 dni po telesni poškodbi, ki jo povzroči vadba. Vzorci krvi so bili zbrani pred vadbo in na dan 1,2,3 in 4. Biomarker poškodb mišic (kreatin kinaza) in vnetni biomarkerji (citokini: TNF-α, IL-6, IL-8 in IL-10) so bili merjeni.

Med udeleženci v kurkuminski skupini so raziskovalci opazili bistveno manjše povečanje kreatin-kinaze (-48%), TNF-α (-25%) in IL-8 (-21%) po vadbi v primerjavi s placebo skupino. Ni ugotovljenega znatnega zmanjšanja za IL-6, IL-10 ali zmanjšanje bolečine v  štiriglavi stegenski mišici.

literatura

Anand P, Kunnumakkara AB, Newman RA, Aggarwal BB. Bioavailability of curcumin: problems and promises. Mol Pharm. 2007 Nov-Dec;4(6):807-18. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17999464

Begum AN, Jones MR, Lim GP, Morihara T, Kim P, Heath DD, Rock CL, Pruitt MA, Yang F, Hudspeth B, Hu S, Faull KF, Teter B, Cole GM, Frautschy SA. Curcumin structure-function, bioavailability, and efficacy in models of neuroinflammation and Alzheimer’s disease. J Pharmacol Exp Ther. 2008 Jul;326(1):196-208 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18417733

Cox KH, Pipingas A, Scholey AB. Investigation of the effects of solid lipid curcumin on cognition and mood in a healthy older population. J Psychopharmacol. 2014 Oct 2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25277322

Dadhaniya P, Patel C, Muchhara J, Bhadja N, Mathuria N, Vachhani K, Soni MG. Safety assessment of a solid lipid curcumin particle preparation: acute and subchronic toxicity studies. Food Chem Toxicol. 2011 Aug;49(8):1834-42 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21571027

DiSilvestro RA, Joseph E, Zhao S, Bomser J. Diverse effects of a low dose supplement of lipidated curcumin in healthy middle aged people. Nutr J. 2012 Sep 26;11:79 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23013352

European Patent: EP 1993365B1” Bioavailable curcuminoid formulations for treating alzheimer’s disease and other age-related disorders” http://www.google.com/patents/EP1993365A2?cl=en

Frautschy, SF “Improving bioavailability of curcumin by solid lipid particle for treatment of Alzheimer’s (AD)” at the 38th Annual Meeting of the Society of Neuroscience ,
Washington DC, November 15, 2008

Gota VS, Maru GB, Soni TG, Gandhi TR, Kochar N, Agarwal MG. Safety and pharmacokinetics of a solid lipid curcumin particle formulation in osteosarcoma patients and healthy volunteers. J Agric Food Chem. 2010 Feb 24;58(4):2095-9 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20092313

Jurenka JS. Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Altern Med Rev. 2009 Jun;14(2):141-53 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223

McFarlin B.K., A.S. Venable, A.L. Henning, J.N Best Sampson, K. Pennel, J.L. Vingren, D.W. Hill; Reduced inflammatory and muscle damage biomarkers following oral supplementation with bioavailable curcumin; BBA Clinical, Volume 5, June 2016, Pages 72–78.

Nahar PP, Slitt AL, Seeram NP. Anti-Inflammatory Effects of Novel Standardized Solid Lipid Curcumin Formulations. J Med Food. 2014 Dec 9 – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25490740

Volak LP, Hanley MJ, Masse G, Hazarika S, Harmatz JS, Badmaev V, Majeed M, Greenblatt DJ, Court MH. Effect of a herbal extract containing curcumin and piperine on mida****, flurb**** and para****(acetam*****) pharmacokinetics in healthy volunteers. Br J Clin Pharmacol. 2013 Feb;75(2):450-62
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22725836

WHO Monographs on Selected Medicinal Plants – Volume 1;

http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js2200e/14.html#Js2200e.14

Dobavljivo tudi v prodajalnah z zdravo prehrano in nekaterih lekarnah. Distributer in ekskluzivni zastopnik Longvida® za območje Slovenije in republike bivše Jugoslavije: Pozitivna sprememba d.o.o. | info@sladko.si | +386 40 256 256